Parijs is nog ver, en de Tour wacht op niemand

Dag lezers, uw favoriete team is weer in Nederland! En hoe hebben ze het gehad in La France? Hebben ze het podium gehaald? Drijft de boot nog? Welke Françaises zijn er meegenomen de tent in? Lees verder!

Om de spanning maar direct weg te nemen; Françaises komen onze tentjes niet in, daar ga je niet harder van zeilen. Wat voor ons echter wel spannend was, was het podium. Dat is een tijdje in zicht geweest, maar in de ontknoping van onze eindsprint hebben we het brons verspeeld. Maar dat heeft u al gelezen natuurlijk

Eindstand
We vinden het geen ramp dat we niet op het podium staan. Natuurlijk stonden we er liever wel, een podiumplek was immers ons doel, maar een podiumplek is altijd relatief. Dat is allereerst zo omdat de tegenstanders die boven ons staan niet de minste teams zijn. Ville de Genève heeft het amateurklassement gedomineerd, maar hoorde volgens menig zeiler thuis in het professionele klassement. De tweede en derde positie waren bezet door teams van de Nationale Zeilschool van Frankrijk, supertalenten die meer op boten zitten dan met hun neus in de boeken, iets dat bij ons helaas nog andersom is. Niet de minste concurrenten dus. 

Een andere grote concurrent, Region Bruxelles – Capitale, met tourveteraan Bertrand Pacé aan het roer, hebben we gelukkig wel achter ons gehouden. In de zwaarste offshore van de Tour zelfs met precies zes seconden. Menig zeilveteraan heeft dus naast ons boegsprietje ook onze spiegel gezien.

Slechtste van de besten
Zoals coach Pim het verwoordde; eigenlijk zijn we van de echte amateurs derde, en voeren we als het slechtste team van de besten. Wij kunnen ons daar wel in vinden, en zeker omdat dit pas onze eerste tour was zijn we tevreden. De Tour de France à la Voile is een dusdanig complex evenement dat niet iedereen met de eerste poging competitief kan varen, dat het ons wel gelukt is geeft ons goede moed voor volgend jaar. 

De dag van morgen; DC in Oman?
Volgend jaar? Ja, volgend jaar. Dan willen we namelijk nog een rondje! Bijna het hele team vond het zo leuk bij Delft Challenge (bizar hè?) dat ze volgend jaar nog een keer willen. Daar zijn we nu dus 100% mee bezig.

Dan nog een verrassing; we zijn aan het kijken of we volgend jaar een tweede tour kunnen varen. Sailing Arabia the Tour is eenzelfde evenement, maar dan in het Verre Oosten. De vloot wordt langs Dubai, Muscat en Oman gevoerd, en zeilt in Mumm 30’s. Omdat Oman de zeilsport wil stimuleren is de instap van het evenement ontzettend laagdrempelig en goedkoop. De Tour de France à la Voile zal altijd ons belangrijkste evenement blijven, maar we bekijken nu de mogelijkheden om het Arabische broertje als trainingsevenement te gebruiken. Note; dit gaat geld kosten. Veel. Suikerooms en schimmige geldschieters mogen zich dus melden in Delft.

De boot verder bewonderen? In Nederland kunt u ons nog tegenkomen in Breskens tijdens het Breskens Sailing Weekend, en in en om de Westerschelde tijdens de Antwerpen Race. 

DC op TeeVee
Bijna vergeten; onze miniserie! Hier de meest recente aflevering, en hier een compilatie. Gaat dat zien, want ze zijn écht, écht leuk!

Tot op het water! 
Team Delft Challenge

 

Advertenties