[VOORBESCHOUWING] Antwerp Race 2012

Potjandorie lezers, we krijgen een IRC-pot die eindelijk niet eindeloos upwind beuken is. De Antwerpen Race staat voor de deur en misschien komt de wind wel van achteren. Verder lezen dus!

Kunt u zich de Antwerpen Race van vorig jaar nog herinneren? Topwedstrijdje. 2 van de 4.862 ellendige Westerscheldebochten was bezeild, het was koud en we waren zó laat binnen dat de Antwerpenaren zelf al het bier al opgedronken hadden

Voorspellingen
En dat gaat dit jaar dus wel anders worden. Volgens Clubracer.be – en dan is het zeker en waar – gaat de wind dit jaar een groot deel van de tijd van achteren komen. Winfinder.be heeft daar een hard hoofd in, maar als het erom gaat wie wij op dit moment meer vertrouwen, gaan wij in dit geval voor Ice. Vooral een leukere voorspelling ook trouwens, met de downwind rakken.

Uw stukjestikker weet natuurlijk niet wat u al van ons team weet, maar onze boot is downwind echt heul stoer. Water dat over dek spuit, snelheden boven de 20 knopen en het hart van ondergetekende klopt zijn keel schor als genakertrimmert Kay wéér een keer met de spi wil pompen. Kijk maar naar dit filmpje.

Wie vraagt…
Wij worden hier heel gelukkig van. Het afgelopen jaar hebben we aardig wat gezanikt over IRC-wedstrijden, omdat Swans met koelkasten nou eenmaal harder lopen als we tegen van de dijken afgewaaid stront in moeten zeilen. En die omstandigheden kwamen dit jaar en het vorige seizoen best vaak voor.

Deliveren
De heenreis wordt wel een taaie dobber trouwens. Ondergetekende, skippert Pieter en voordekker Marcel moeten dan met zijn drieën de boot naar Breskens brengen, en het wordt lekker veel wind op de neus. Mocht u dus een vrijdag niets te doen hebben en zin hebben om eens lekker natgegooid te worden met noordzeewater als u de duizendste mueslireep achter in uw keel heeft zitten omdat het door een leipe golf wéér niet gelukt is om hem normaal te eten, bel gerust!

DC-sentiment
Een beetje sentimenteel gaat het in Antwerpen ook wel worden. De inmiddels befaamde moeder van Dominique, de ouders van Kay en onze trouwste fans staan in Antwerpen op de kant, want het is de laatste wedstrijd van dit seizoen! Wellicht dus tijd om een traantje te laten en stil te staan bij alle mooie momenten, die we het afgelopen seizoen onder andere dankzij u als volger hebben mogen meemaken. Maar daarover later meer.

Ons volgen tijdens de Antwerpenrace? Dat u er nog naar vraagt. Word lid van onze FacebookTwitter, of houd deze website in de gaten.

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Advertenties