Delft Challenge 2013 Deel I – Het team

Deel I van ons drieluik over volgend jaar; ons nieuwe team! 

Delft Challenge is natuurlijk een ontzettend gaaf project, maar één jaar Delft Challenge kost je vijf jaar van je leven en minimaal een jaar van je studie. Aan alle goede dingen komt een einde, zo ook aan een perfect geolied team. Na een mooi 2012 zwaaien we daarom Marcel, Pieter, Chester en Sicco als vaste teamleden uit. Voorlopig dan, want in de geschiedenis van Delft Challenge keert ongeveer 150% van de deserteurs nog een aantal keren terug voor ‘toch nog een weekje (of 3) tour’, of een dagje NSR. Voor nu helaas; So long!

Heimweeplaatje met het oude team:

Omdat je met zes man niet zover komt én omdat we twee maanden terug een selectieweekend hebben gehad leek het onderetekende een goed idee om onze nieuwe helden eens aan u voor te stellen. Hallo Jan Hein, hallo Mark en hallo Wouter!

Mark

Mark, de Zeeuwse god uit het pittoreske Scharendijke. Mark groeide op aan de Zeeuwse Scheldes, en dan kán het bijna niet anders dan dat je een ongeëvenaard succesvol zeilert wordt. Mark rockte de shit al eerder op een J22 van Broach, de J80 van zijn paps en op de XCESS X35. Mark is inzetbaar als schipper, trimmer, voordekker, en liefst allemaal tegelijk.

Vorig jaar was Mark mee op de tour als boatcaptain, nu gaat hij dus mee als zeiler. Mark is niet alleen sterk op de boot; hij moet ook sfeer meebrengen. Naast boatspeed produceert Mark namelijk hitjes, en doordat hij in meerdere bandjes heeft gespeeld weet hij ook nog hoe ver je komt met een goede samenwerking. Ideaal dus.

Jan Hein

Jan Hein de Jong: onze teampapa. JH – had trouwens Celine de Jong geheten als hij een meisje was, haha! – is inmiddels al 7e jaars Werktuigbouwkunde en brengt een gezonde dosis ervaring in het managen van studentenprojecten mee. Jan Hein speelde tijdens zijn studietijd in de Kleine Grote Big Band, maar ruilt nu zijn gitaar in voor een zeilpak en een boot. Goede keuze, vinden wij.

Wouter

Nieuw bij Delft Challenge in 2013 is Wouter Sonnema. Dit jonge talent is de enige echte Delftenaar in het team, gezien het feit dat hij daadwerkelijk in Delft is groot geworden. Zeilen zit deze polderversie van Jimmy Spithill in het bloed, want behalve het feit dat hij nog net niet door de ooievaar op een boot is afgeleverd, zeilt deze jongeman al nagenoeg zijn hele leven. Begonnen in de optimist en later succesvol in de Laser 4.7 en Radial op verschillende EK’s en WK’s, weet deze man het nodige van het reilen en zeilen tussen startlijn, bovenwindse boei en finish. In 2012 zal Wouter Delft Challenge dan ook versterken aan het roer van de boot. Naast zijn passie voor zeilen studeert hij sinds 2012 Civil Engineering aan de TU Delft.

Tot op het water!

Een nieuw Team Delft Challenge

Advertenties