Delft Challenge 2013 Deel III – Delft Challenge gaat naar het Midden Oosten!

Ein-de-lijk, de campagne voor 2013 is rond. En wát voor een campagne. Delft Challenge gaat de Perzische Golf verkennen!

Even terug: vorig jaar schreven we al over ons nieuwe team en over onze nieuwe boot, maar u had nog een update over 2013 van ons tegoed. Het team is de afgelopen tijd door een turbulente periode geweest, maar Delft Challenge is er bijna zonder kleerscheuren uit gekomen. Het moment is dus daar om onze plannen voor 2013 bekend te maken.

Sailing Arabia the Tour
En dat zijn nogal wat plannen. Delft Challenge gaat dit jaar namelijk niet meer naar Frankrijk voor de Tour de France à la Voile. Deze wedstrijd werd door de switch naar de Archambault M34 (een dure boot) en algehele financiële malaise een financieel onmogelijk project. We zijn daarom gaan kijken naar vergelijkbare alternatieven.

En zo kwamen we in de Perzische Golf. De Omani’s van BAE Systems hebben ons de afgelopen Tour verteld over een soortgelijke
wedstrijd als de TDF in Arabië, verzeild in Farr 30’s. Deze wedstrijd heet Sailing Arabia The Tour en voert deelnemers via lange offshores en spannende inshores langs allerlei kustplaatsen in in het Midden Oosten. Klinkt fantastisch, is het ook. En bovendien; de Farr 30 is goedkoper dan de M34.

Jammer was alleen dat toen we bedachten dat we naar Arabië gingen, we nog twee maanden de tijd hadden. Alles is dus op alles gezet om een campagne voor elkaar te krijgen, en dat is nu gelukt. We hebben de afgelopen weken in Zeeland bij de Familie Roth mogen trainen en logeren (waarvoor duizendmaal dank, een champagneontbijt verzorgd
door onze Vlaamse voordekker is onderweg), en door snel schakelende sponsoren is een campagne mogelijk.

En nu?
Ja nu gaat alles dus heel snel, houdt onze site daarom goed in de gaten. 4 februari vliegen we naar Manama, Bahrein, 9 februari gaan we van start. We zeilen onderstaande route (is een screenshot, roll over and click heeft geen zin).

Route SATT

Eind februari zijn we dan weer terug, en dan kunt u in Nederland tijdens het IRC seizoen nog van ons genieten.

En wie?
Met dit team varen we naar Arabië. Dat zijn; Kay Heemskerk Ben van der Meij, Léon Boerop, Dominque Smit en Victor Vertregt van vorig
jaar, Mark Roth, de materiaalman van vorig jaar en Jan Hein de Jong, Wouter Sonnema als nieuwe leden. Lucas Schröder zit achterop de boot als navigator en Koen de Smedt gaat mee als coach / prof / rots in de branding en steun en toeverlaat.

Tot zover, wij hebben er heel, heel veel zin in.
Tot op het water!

Team Delft Challenge

Advertenties