Inside Stories – deel I: Voeding

Delft Challenge lijkt een eenvoudig studentenproject, maar in Arabië komt u niet zo 1, 2, 3. Vandaag een toelichting van Dominique over de complexiteit van voeding.

Onderstaande foto’s laten een belangrijk verschil zien tussen de Tour de France à la Voile en de SATT:

Barbaren
Maar daar is alles mee gezegd. Het zijn een stelletje barbaren die Arabieren. In Frankrijk sliepen we in tenten en kookten we in onze vrachtwaggel, maar daar was tenmniste normaal voedsel te koop. En in Arabië?

Danger!
Tja, Arabië. Ze eten daar in ieder geval een hoop dingen die wij niét mogen. De GGD lichtte ondergetekende toe. We moeten uitkijken voor het volgende:

– Hepatitis. In verschillende vormen. Ijsklontjes in onze drankjes mogen we bijvoorbeeld niet. Die worden gemaakt van kraanwater, en dat is in Arabië hardstikke gevaarlijk. Jammer; want na een potje zeilen lusten deze mannen wel een koud drankje. Mabon. Eet een ijsklontje en je bent nog niet jarig.

– Buiktyfus. Couscous bijvoorbeeld lijkt normaal, maar het is levensgevaarlijk. Een hapje eten buiten het hotel kan einde SATT beteken. Één keer Burger King en je bent nog niet jarig.

– Blijf weg van apen. Jammer maar waar. Apen zijn leuk, maar vaak ook besmet met hondsdolheid. En als je hondsdol teurg komt ben je nog niet jarig.

– Eten doe je met je rechterhand. Zo heurt dat. Je linkerhand gebruik je voor vieze dingen, of om je rechterhand schoon te maken, en voor zaken waar mannen in Europa hun rechterhand voor gebruiken. Eet met je linkerhand, en je bent …

Heimwee naar betere tijden
Tijdens de TFV heeft navigator Lucas ons veel geleerd over eten. In Arabië zit dat in de hotels waar we slapen wel snor, maar we moeten ook lunchen en eten op offshores. Dat moeten we dus zelf verzorgen. Tijdens de tour voedden we onszelf met dit:

– Twee pastamaaltijden per dag
– Veel rare snacks, zoals als worteltjes
– Kilo’s nootjes en gedroogde vruchten. Ongezoutte en ongezoette notenmixen hielden ons op de been.
– Baguettes met camembert, een echte DC-classic (gecombineerd met augurken, salami en ham)
– Muesli, ongezoet, met kwark of magere yoghurt.


– Twee fantastische shorecrewleden die inkopen doen in een Spaanse markt

Dus, waar vindt je dat in Arabië? Domi ging op zoek hoe dat werkt, en vond voor u het volgende:

Carrefour in Arabië

Heel geruststellend. Volgens Dominique liggen deze Carrefours in sommige plaatsjes wel minimaal 1000km in de woestijn (echt waar), maar een Arabische taxi (waarschijnlijk een afgetrapte E-klasse die in 1991 nog op het Leidse Plein stond, voelt dus toch als thuis) brengt je voor €5 vast wel heen en weer. Dat komt dus goed.

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Advertenties