Life on tour II – De eerste week

Onze voorbereidingstijd zit er bijna op; morgen start de race. How’s life?

Goed! We hebben iets minder trainingsuren kunnen maken dan gehoopt, maar tot nu toe mogen we niet klagen. De boot is in goede staat en het team is in topvorm.

Farr trente

De nieuwe boot – de Farr 30 – is wel enorm wennen trouwens. Gisteren sprak Olivier, boat captain van de vloot, (maakte 29 Tour de Frances mee als materiaalman, boat captain en zeiler) ons toe; ‘last year zjou ‘ad a tank. tze M34. Now, zjo ‘ave a boat.’ En zo is het. Die Mumm 30 is wat ons beloofd is, en wat er al jarenlang op deze website werd geschreven; echte mannenboot, echte zeilboot, fysieke boot, werken om hard te gaan, uitgekiende boot, loopt als een trein en zeilt als een zonnetje. En zo is het.

– Loopt als een trein, zeilt als een zonnetje

Trainingen
De trainingen die we de afgelopen dagen gedaan hebben gingen grotendeels over onze offshore-skills. Het gaat hierbij vooral om het varen van koersen die niet VMG upwind of downwind zijn, maar anders dan normaal. Vorig jaar tijdens de tour waren we daar niet zo goed in, en tijdens de SATT vallen er in de offshores de meeste punten te verdienen. Het is dus goed dat we daar meer op trainen.

– Gezellig, zo zonder Nederlansche vlag in de Amwaj Marina :(

Eerste offshore
Vanavond hebben we eerst nog een welkomstdiner (bij het schrijven van dit stukje kijkt ondergetekende uit het raam en ziet dat er uitbuding gedekte tafels naast de infinitipool geplaatst worden, met veul eten. Wat vervelend. Moet maar weer), morgen is er dan nog een officiele opening waar His Highness Sheikh Slaman bin Hamad Al Khalifa (de zoon van de Koning van Bahrain, u kent ‘m wel) champagne voor ons in gaat schenken, ehm, een woordje gaat houden.

Daarna begint de offshore. Die is 100 mijl, en brengt ons van Bahrain naar Qatar. De voorspelling is dat het uit het noorden heel weinig gaat waaien, dus dat kan wel eens een lange zit worden. U kunt die offshore trouwens volgen op de website van de SATT en in de app!

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant (hier het eerste stukje over de SATT), en komen we op Sailreport.nl en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)

Advertenties