Life on tour III – De eerste offshore & inshores

We hebben onze eerste wedstrijden gevaren! Hoe doen we het?

Lastige condities offshore
Redelijk! De eerste offshore bracht ons van Bahrain naar Doha, Qatar, maar dat schoot niet erg op. De eerste paar uur van de offshore waaide het bijna niet, waardoor we de eerste 70 (!!) mijl van de wedstrijd met de vloot gemotord hebben. Daarna legde de organisatie een startlijntje uit, waardoor we nog 30 mijl van de wedstrijd zeilend konden varen. De wind was heel zachtjes en kwam schuin van voren. Technisch varen dus.

Deze 30 mijl gingen dus redelijk. Het waren onze eerste mijlen in een Farr 30 tegen andere boten, dat merkte we af en toe wel. Bij belangrijke schakelmomentjes in de wind hadden we de boot simpelweg iets later op gang dan concurrerende teams. De offshore finishen we uiteindelijk als 6e.

– windstillle foto’s van tijdens de offshore

Inshores
De dag na de offshore voeren we in Doha in-port races. Drie korte wedstrijden dicht bij de kust. Deze gaan een stuk beter dan de offshores. Doel was om qua handling foutloos te varen. Dat lukte bijna, en het leverde ons een 2e, 3e en 4e plaats op. We mochten op het podium! Hier de resultaten overall.

 – Skippy Kay op het podium!

Morgen starten we in de langste offshore van de race; 180 mijl naar Abu Dhabi. Gelukkig komt de wind schuin van achteren en gaat het tussen de 15 en 20 knoopjes waaien; dat schiet dus lekker op.

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant (hier het eerste stukje over de SATT), en komen we op Sailreport.nlClubracer.be en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)

Advertenties