[UITJE] Delft Challenge hapt zand op vrije dag

Om te voorkomen dat het team na een week met ruzie uit elkaar gaat, dat we ons vervelen, of dat we bij thuiskomst geen mooie verhalen hebben, gaan we af en toe ook cultuur snuiven. Uw toegeweide reporter legde het laatste uitje vast.

Het begon allemaal heel spannend met een uitnodiging van onze COO Dominique. Kern; neem je zwembroek niet mee, je wordt thuisgebracht. Prima.

Arabisch weekenduitje
Een busje haalde ons op. Super gaaf interieur had dat busje trouwens, zie onderstaande foto. Twee Arabieren (halverwege werd er ééntje nog op de vluchtstrook van de snelweg gewisseld voor zijn broer, eigenlijk drie dus) zouden ons naar Dubai brengen om daar te doen wat alle Arabieren doen in het weekend. BBQ’en en Dune Bashen in de woestijn. Topuitje!

– Custom built interieur

Zo gezegd zo gedaan. Wel jammer; doordat onze Arabische vrind meer stoeprandjes scoort dan passagiers kregen we in de middle of nowhere nog wel een lekke band. Geeft niet, joh.

– Lekke band in de woestijn

Zand erover! (haha)
Goedmakertje: toen we aankwamen was dit ons vervangende voertuig. Al Dune Bashend (wat echt leuk is trouwens, lekker met een 4×4 door de duinen raggen. U rijdt een Prius? Triest figuur bent u. Maximaal peut verstoken is het betere vermaak in de Nieuwe Economie in het Oosten) werden we naar een kamp in de woestijn gebracht.  – Vervangend vervoer

– Traditionele Delftsche studenten in een traditioneel kamp van traditionele Dubainezen (met traditionele 4×4’s)– Binnen in het traditionele kamp

Onze middag kon natuurlijk al niet meer stuk. We waren eindelijk eens van die pokkeboot af en hadden al hardstikke veel beleefd! Gelukkig had Domi nog veel meer vertier voor ons in petto. We konden nu kiezen; een rondje rijden op een kameel en er mee op de foto, of met een quad door de duinen scheuren. Daar hoefden we niet zo lang over na te denken.

– Koen koos – net als de rest trouwens – voor de betere optie.

Na het scheuren op de quad was het donker, dus aan het scheuren in het zand kwam een einde. Onwards. Meer cultuur snuiven. Te weten: Arabisch bbq’en en genieten van een Arabische schone. Ja, zeker. We zijn in Delft natuurlijk al geen vrouwen gewend, maar hier is een serieus probleem met de bezettingsgraad. De buik van deze volumieuze buikdanseres schommelde ook al zonder dat de dame danste, maar dat maakte ons nu dus niet uit. Leuk, dat cultuur snuiven. – Buikdanseres

Na deze act was het uit met de pret, we moesten op tijd naar bed. De dag hierna moesten immers we nog inshores zeilen in Abu Dhabi! Daar scoorden we een 2e een 7e en een 4e plek. Daar zijn we redelijk tevreden mee, maar die 7e plek doet pijn. Nog een mooi zeilplaatje om het af te leren!

Tot op het water!
Team Delft Challenge


– Abu Dhabi in port race

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant, komen we op Sailreport.nlClubracer.be en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)  

Advertenties