Life on tour VI – Delft Challenge pain in the ass van het veld op laatste etappes SATT

Yes! DC heeft weer een overwinning binnengehaald! En wát voor eentje. Volvo Ocean Race veteranen en Olympische Rockstars staan vanaf heden in onze schaduw.

Oké, een beetje dan. Maar er zijn tijdens twee van de ingewikkeldste etappes van Sailing Arabia the Tour een eerste en een tweede plaats binnengehaald. Top!

See you later
De tweede plaats was in de etappe van Ras al Khaimah naar Dibba. Zelden voeren we een etappe met zo weinig wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een laatste park-up met het veld in een fors windwak kwamen we als tweede weg, en hebben we onze voorsprong behouden. Alleen Bertrand pacé met AISM Investment was ons net te snel af. Voor de rest; see you later.

– Net na de start stond er nog een mooi briesje. De Farr gaat er van stijgeren!

– In de straat van Hormuz!

– Als 2e team in het zwembad!

Winners: Team Delft Challenge
De overwinning na deze etappe was grootsch en glorieus; meer dan 14 mijl voorsprong (1,5 uur) op bootje nummer 2. De aankomst in Musannah was eenzaam, maar mooi.

Zo hebben we het gedaan: In de nacht viel de wind weg. Die kon terugkomen op zee, of aan de kust. De voorspelling neigde naar de zee, de ervaring van andere etappes naar de kust. Tot onze verbazing sloeg iedereen linksaf toen de wind eruit kakte, en bleven wij eenzaam acher. Dobber, dobber, dobber, en bingo! Wij hadden twee uur eerder wind dan de tegenstanders (godzijdank, anders waren we dus goed laatste), en gingen als eerste door de gate op zee.

EFG Bank of Monaco en BAE Systems volgden. Neal McDonald (zeilt wel eens de Volvo Ocean Race, maar na deze etappe een nobody) zei aan de kant dat hij wel een beetje schrok bij de gate. Het comité noemt altijd je positie op, en ‘EFG Bank: second’ was niet wat hij verwachtte. Jammer joh, Delft Challenge is al achter de horizon. Foto’s hieronder, hier een filmpje.

– Goed gedaan joh!

Slotwoord
Inmiddels is het zeilen trouwens over en zitten wij in het vliegtuig naar huis. We zijn vierde overall geworden, mochten we één etappe veel geluk hebben dan konden we nog 3e worden. 5e is uitgesloten. De top 3 bestaat uit louter profs, dus we schamen ons niet dat we daar nipt achter zitten. We zijn gefinisht als beste amateur, en dat is iets waar we trots op mogen zijn. In vergelijking met de Tour de France hebben we veel vooruitgang geboekt, en we hebben uit dit evenement weer veel geleerd voor volgend jaar.

Tot dan dus! Hier nog een filmpje met de gaafste beelden van het evenement.

Tot op het water!
Team Delft Challenge

______________________________________________________

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant, komen we op Sailreport.nlClubracer.be en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)

Advertenties