Life on tour V – Delft Challenge vist achter het net

Ondergetekende zwaait het team net uit voor de offshore naar Dibbah, Oman. De offshores naar Ras al Kaimah toe gingen goed, maar we hebben aardig wat pech gehad. Een update.

Abu Dhabi – Dubai
De offshore van Abu Dhabi naar Dubai hebben we echt gevlamd. We moesten kneitertje vroeg op (4 uur) om op tijd uit Dubai te vertrekken, maar daar stond wel tegenover dat we de hele dag fan-tas-tisch konden zeilen. Toen rond 7 uur in de morgen de wind kwam konden we non-stop met de spi in een lekker zonnetje en een mooi windje naar Dubai zeilen. Geen klagen!

Deze offshore zijn we 4e geworden. De hele route hebben we een spannend gevecht met de vrouwenboot Althuraya Bank of Muscat gehouden, maar dit hebben we (duh) gewonnen. Achter ons zaten Messe Frankfurt, de Royal Navy of Oman, Renaissance en dus de vrouwen. Onderstaande foto’s zijn van deze offshore!

Dubai – Ras al Kaimah
De offshore van Dubai naar Ras al Kaimah (RAK) begon ontzettend goed. Het kruisrakje na de offset mark ging redelijk, daarna hebben we als een idioot bootjes ingehaald. Echter; toen kwam het grote probleem van deze etappe. Visnetten. De zee tussen Dubai en RAK is een mijnenveld van visnetten die net aan de oppervlakte liggen. Hier hebben we er een paar van omzeild, een paar zaten we goed vast. Bij aankomst bleek dat we erg veen pech hebben gehad; we konden niet binnen de gestelde tijd finishen en we waren de boot die het meest vast heeft gezeten. Twee maal moesten we netten van de kiel los snijden, dat schiet niet echt op. Jammer! Wel mooie foto’s

Und jetzt kommen die groBe kamelen
Nu is het team vertrokken naar het laatste GCC-land van onze tour. Oman. Dit schijnt het mooiste, onwaarschijnlijkste, woestijnachtigste en indrukwekkendste land te zijn van de hele SATT. We zijn heel benieuwd! We zijn net begonnen aan een puik kruisrakje om Oman heen, daarna kan er vanalles gebeuren. Wel wind, geen wind, dikke stroming en veel tactische opties. Hier kunt u alles volgen. Nog een paar coole plaatjes van de inshores van de afgelopen dagen als uitsmijtert:

Tot op het water!
Team Delft Challenge

 

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant, komen we op Sailreport.nlClubracer.be en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)  

Advertenties