Sailing Arabia the Tour in retrospect [+ de mooiste foto’s]

We zijn alweer een week thuis! Hoe kijken we terug op Arabië? Wat waren de mooiste foto’s?

Het onderstaande berichtje hebben we aan het einde van de SATT op Facebook gezet, en dat dekt wel ongeveer de lading:

Het was gaaf. Echt gaaf. Hoe vaak krijg je nou de kans om in Arabië (maar dan ook echt: Arabië. Woestijn, ezels, bergen, droogte, Arabieren, olie, Iran, torpedo’s, sjeiks en tulbanden). Tegen professionals als Neal MacDonald, Sidney Gavignet, Dee Caffari en Bertrand Pace te varen? Nooit! Alleen dat is al een reden om terug te gaan. Dat dan ook nog de Farr 30 een fantastische boot is, het lekker weer is, en dat ons team leuk is, maakt het dan alleen maar af. Oja, super veel geleerd. Ook nog.

Onwards
Maar; verder. Wat geweest is, is geweest. Wij hebben namelijk nog een heel seizoen te gaan. Om dat seizoen te kunnen varen zijn we nu op zoek naar een Farr 30. Daar gaan we dan het Nederlandse seizoen mee varen zoals de NSR, de Breskens Weekend, de Antwerp Race, etc. U kent het wel.

Tijdens het komende seizoen varen we natuurlijk niet voor noppes. De focus zal liggen op het trainen voor de SATT van volgend jaar. Dit jaar hebben we namelijk te weinig in de Farr 30 kunnen trainen omdat we zelf geen boot hadden, en dat moet natuurlijk beter. Vandaar; eigen boot, een jaar zeilen. Wat dat ook een stuk leuker maakt is dat er in Nederland wel meer fanatieke teams zijn met een Farr 30 (met de M34 was dat niet zo), zodat we leuke sparringpartners hebben.

Omdat ze zo gaaf zijn, toch nog een paar spectaculaire plaatjes van de SATT:

Tot slot onderstaande. Dekt wel de lading die we met deze posting willen overbrengen:

Tot op het water!
Team Delft Challenge

 

 

Team Delft Challenge volgen? Dat kan uiteraard. We hebben Facebook en Twitter, en posten op deze website regelmatig updates. Tevens schrijven we voor de Vaarkrant, komen we op Sailreport.nlClubracer.be en Zeilhelden.nl. U aanmelden voor onze nieuwsbrief kan via Léon – ook auteur van alle stukjes op de website, trouwens)  

Advertenties