[VOORBESCHOUWING] Sailing Arabia the Tour 2014, wat staat ons (en u!) te wachten!?

Het is aftellen geblazen! Nog 3 nachtjes slapen en dan stappen we in het vliegtuig voor 3 weken heel hard zeilen, ons hoogtepunt van 2014. Alles is geregeld, spullen zijn gepakt, tijd om vooruit te blikken naar komende 3 weken.

One Design & battling the pro’s!
Sailing Arabia the Tour is het evenement waar we het allemaal voor doen: een evenement waarin iedereen in hetzelfde veld en in dezelfde type zeilboten (Farr30′s) vaart. Oftewel; alle deelnemende teams kunnen zich écht aan elkaar meten. Omdat de resultaten nu puur van de teams afhangen en niet van de boten kun je zien waar je staat ten opzichte van professionele zeilteams. Dit jaar doen er 7 teams mee aan de tour:

 1. EFG Bank (Monaco)
 2. Royal Navy of Oman (Oman)
 3. Al-Thuraya Bank Muscat (Oman)
 4. Team Renaissance (Oman)
 5. Team Abu Dhabi (UAE)
 6. Team Delft Challenge – TU Delft (The Netherlands)
 7. Messe Frankfurt Sailing Team (EU)

Van deze 7 teams zijn de eerste 5 professionele teams. Messe Frankfurt is net als Delft Challenge een studententeam en zij zijn samen met ons dus de enige amateurteams. En onze doelstelling? Top 3! Vorig jaar zijn we net naast het podium geëindigd en dit jaar zijn we vastberaden wél in de prijzen te vallen.

Route
De route is hetzelfde als de route van vorig jaar. Het startschot klinkt op zondag 9 februari in Manama, Bahrein en de deelnemers zullen op 24 februari finishen in Muscat, Oman.

Route SATT 2014

Route SATT 2014

Zoals u ziet staan er dus 7 offshores op het programma. Daarnaast zijn er ook nog inshore races in Doha, Abu Dhabi, Ras al Khaimah en Musandam. Voor het volledige schema kunt u terecht op de site van Sailing Arabia the Tour.

Van 0°C naar 25°C
Over het weer kunnen we heel makkelijk zijn; daar hebben we geen problemen mee. De afgelopen dagen trokken alle Hollanders noodgedwongen alle sjaals en handschoenen uit de kast, maar Team Delft Challenge is winkels af aan het struinen voor zonnebrand, petjes en korte broeken. Verwachte temperaturen zullen rond de 25°C zijn, heerlijk!

En de wind? De voorspellingen reiken helaas niet zover, maar uit ervaring kunnen we zeggen dat er over het algemeen vrij licht weer is in Arabië. Daarom heeft het team afgelopen maanden veel tijd gestoken in het zeilen tijdens deze “Arabian conditions”.

Arabian conditions (only a bit colder!) and a very effective day of training.

Arabian conditions (only a bit colder!) and a very effective day of training. – 23/11/2013

De Nederlandse vertegenwoordiging
Dankzij onze grote steun Jonathan uit Qatar en de vlotte babbels en regelskills van onze eigen Coen hebben we een heel mooi plan gemaakt en in werking gezet. Team Delft Challenge gaat namelijk Nederland en enkele prachtige Nederlandse bedrijven vertegenwoordigen tijdens Sailing Arabia the Tour. Wat is er dan mooier dan de ‘echte’ Nederlandse vertegenwoordiging in deze Arabische landen te ontmoeten? We gaan nog niet alles verklappen, maar het heeft te maken met consuls, ambassadeurs en Team Delft Challenge. Aanstaande dinsdagavond staat de eerste afspraak met de consul van Bahrein, de heer Vaandrager. De details houden we dus nog even voor ons, maar beetje bij beetje zal alles duidelijk worden in de aankomende weken!

Wat staat u nou te wachten?
Vanaf het moment dat we vertrekken tot het moment dat we aankomen gaan we proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van al onze belevenissen. Op onze Facebookpagina (like!) zult u de meest recente updates te zien krijgen. Op de site waarop u nu dit bericht leest zullen we zoveel mogelijk mooie artikelen komen te staan. En dan, last but not least, is er de nieuwsbrief! In onze nieuwsbrief stoppen we buitengewoon veel liefde (heeft u de laatste al gelezen?) en de volgende editie staat gepland voor aanstaande maandag. In deze wekelijkse nieuwsbrief sommen we alle gebeurtenissen van de week haarfijn voor u op, tezamen met linkjes naar uitslagen en eerder gepubliceerde artikeltjes. Aanradertje dus!

NIEUWSBRIEF

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Morgen een laatste dagje trainen in Lelystad, dan alle spullen inpakken… spannend!

Tot op het water!
Team Delft Challenge

Advertenties

3 Reacties op “[VOORBESCHOUWING] Sailing Arabia the Tour 2014, wat staat ons (en u!) te wachten!?

 1. Hallo Kay,, Zit er nog niet helemaal in om `n goede reactie te maken, maar ben heel erg trots op de hele ploeg,
  Hoe alles van nu af goed in de gaten
  Groet Omi

Reacties zijn gesloten.