[Terugblik] Sailing Arabia the Tour 2014

Inmiddels zijn we alweer bijna 3 weken terug uit Arabië en zit ook onze vertelmiddag erop. Steeds meer beginnen we ons te realiseren wat we allemaal hebben meegemaakt; tijdens het evenement geniet en zeil je natuurlijk zo hard mogelijk, maar het gaat allemaal belachelijk snel door het hoge tempo van het evenement waar je in zit. Nu we erop terugkijken beseffen we eigenlijk pas (of moeten we zeggen ‘nog meer’?) wat voor een prachtig evenement het is! Het is dan ook heerlijk om even lekker terug te blikken naar de 3 unieke weken die wij in februari hebben meegemaakt, en graag delen we dat nogmaals met jullie!

We zullen de mooiste momenten, filmpjes en foto’s voor jullie uitlichten. Voor de uitgebreide verhalen, foto’s en video’s kun je terecht op onze foto- en videopagina en onze vorige artikelen lezen:

Vertrek en de eerste dagen

Naarmate de Tour steeds dichterbij kwam kreeg het hele team er steeds meer zin in; iedereen die ook maar wilde luisteren kreeg vol enthousiasme te horen wat voor mooi evenement Team Delft Challenge voor de boeg had! Toen we op 3 februari in het vliegtuig zaten was het dan eindelijk zover, we waren onderweg! De eerste week bestond vooral uit het wachten op en klussen aan onze boot, en  die vloog werkelijk voorbij. Voor degenen die ze nog niet gezien hadden; er zijn hier ook 2 hele mooie video’s van gemaakt;

De Tour startte uiteindelijk een dagje later dan gepland wegens het ontbreken van de flares (lichtfakkels), maar dat mocht de pret niet drukken; Sailing Arabia the Tour 2014 was begonnen!

Hoogtepunten en dieptepunten tijdens de Tour

Het eerste grote hoogtepunt was toch wel de 2e leg van Qatar naar Abu Dhabi. De hele nacht downwind knallen met een wind tussen de 20 en 28 knopen. Gedurende de hele 16 uur durende race werd er gepompt met het grootzeil en de spinnaker en dat betaalde uit: we finishten als eerste in Abu Dhabi! Helaas werden we door een protest van EFG Bank Monaco gediskwalificeerd van deze race en zakten we van de 3e naar de 5e plaats overall. Onder het motto ‘we weten nu dat we ze kunnen verslaan’ ging het team verder en won de dag daarop beide inport races in Abu Dhabi. Dit was echt de mooiste comeback die we ons konden wensen!

Na de DSQ van de 2e leg klommen we langzaamaan weer omhoog, waardoor het tot het einde van de tour spannend bleef. Voor bijna alle boten lag hun positie in het eindklassement vast, behalve voor ons en het damesteam Al Turaya Bank Muscat. De 3e en 4e plaats moesten nog tussen ons verdeeld worden, waardoor het in de laatste etappe naar Muscat totaal niet belangrijk was op welke positie we finishten zolang het maar voor de dames was. Na een goede start lukte het ons om voor de dames te komen waarna we de rest van de etappe onze positie hebben verdedigd. Dit hebben we de rest van de etappe vast kunnen houden, en het mooie was… we lagen niet alleen voor de dames maar ook voor de rest van de vloot! Een mooier einde van de tour konden we ons dan ook niet wensen: 3e overall (ons doel) en onze 2e (maar eerste officiële) etappe overwinning!

Nederlandse vertegenwoordiging

In het Midden-Oosten hebben we heel veel landen en steden aangedaan. Waar mogelijk hebben we contact gezocht met de locale Nederlandse ambassadeurs en Nederlandse verenigingen, wat een groot succes was! In Abu Dhabi en Qatar hebben de ambassadeurs zelfs meegevaren tijdens onze inport races.

Aftermovie!

Op 11 maart vertelde Team Delft Challenge in het cultuurcentrum van de TU Delft alles over hun belevenissen in het Midden-Oosten. Het was een bijzonder groot succes! Tijdens deze namiddag is ook onze officiele aftermovie gepresenteerd, waarin alle mooiste beelden van het team mooi in verwerkt zijn.

Bij deze nog een bedankje voor Zeilhelden.nl, die aan ons een camera beschikbaar hebben gesteld voor tijdens de tour!

De mooiste foto’s

Tijdens de tour zijn er heel veel foto’s gemaakt, waarvan wij hieronder de mooiste onder elkaar hebben gezet, enjoy!

Tot op het water!

– Team Delft Challenge

Advertenties