Het is rond: we gaan naar het WK Farr30 in Kopenhagen!

Het was een droom voor heel het team: naast het varen van een groot offshore-evenement als Sailing Arabia the Tour ook deelnemen aan het WK Farr30. Dit wereldkampioenschap staat namelijk gepland voor deze zomer, van 24 t/m 30 augustus, in Kopenhagen. Enige probleem: we hebben geen Farr30.

Maar… waar een wil is, is een weg en problemen zijn er om opgelost te worden, u kent het wel. Dus de machine die ‘Team Delft Challenge heeft een droom‘ heet en draait op ‘Wij willen naar het WK‘ kwam in beweging: er werd contact gezocht met Farr30 eigenaren in Denemarken, Zweden en omstreken. Sommige eigenaren wilden heel veel geld, anderen verhuurden hun boot voor wat minder maar wilden dan wel zelf meevaren.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een Farr30 in Nederland: de Magnum . En niet zomaar een; deze Farr30 was vroeger zelfs het trotse bezit van Delft Challenge! Zie hier bijvoorbeeld, toen deze Farr30 nog onder de Delft Challenge vlag meedeed aan de Tour de France à la Voile:

En na al die jaren varen we dus met deze Farr het WK!
Maar voor het zover is moet er net zoals bij de tour veel voorbereid worden: de teamleden kunnen weer de sportschool in, er zal getraind worden en aangezien we de boot met onze ‘Groene Draeck’ richting Denemarken gaan trekken krijgt ook onze trouwe bus wat extra aandacht. Genoeg te doen dus, maar we hebben er zin in!

Magnum Sailing Team, bedankt!

Tot op het water!

– Team Delft Challenge

Advertenties