De eerste week in Muscat zit erop!

De eerste week in Muscat zit erop. Vandaag start Sailing Arabia the Tour officieel! Nu u dit leest zijn wij waarschijnlijk al aan het racen. U kunt ons live tracken via DEZE link! Verder praten wij u in dit artikel bij over afgelopen week en zullen we u vertellen over de eerstvolgende wedstrijden.

Dinsdag reisdag
Afgelopen dinsdag begon ons avontuur met de reisdag naar Muscat. In het vliegtuig heeft iedereen nog enkele functie-specifieke dingen doorgenomen zodat we effectief te werk kunnen gaan komende tijd!

Woensdag
Jetlag of niet (+3u), woensdagochtend stonden we na een paar uurtjes slaap om 7 uur lokale tijd op om te gaan sleutelen aan onze boot. We zijn een flinke dag bezig geweest met de meest uiteenlopende klusjes; van het merken van alle nieuwe lijnen zodat we referentie hebben bij het trimmen van de zeilen tot aan het checken van alle safety spullen. We hebben de dag afgesloten met een klein uurtje zeilen wat werkelijk de best mogelijke beloning was na een dag hard werken!

Donderdag
Donderdag verliep vrijwel hetzelfde als woensdag: ’s ochtends begonnen we met het klussen aan de boot om vervolgens in de middag nog een paar uurtjes te kunnen trainen. Hierbij hebben we het peelen van de spinnaker nogmaals getraind, waarbij voordekker Stijn mooie kiekjes heeft geschoten met de GoPro die op zijn hoofd zat.

Vrijdag
Vrijdag was de dag waar we eigenlijk het meest tegenop zagen: de dag van het weegmoment. In de aanloop naar de tour had ieder teamlid een streefgewicht zodat we als team onder het maximum van 525kg zouden zitten. Voor de zekerheid is het ontbijt overgeslagen (dat hebben we later dik goedgemaakt, gelooft u mij) en zijn we onder leiding van Jelger de dag prachtig gestart met een rondje hardlopen. Om 9 uur was het moment suprême: er kon gewogen worden. Met 518kg in onze zwaarste opstelling, lichtgewicht Robert-Jan dus niet meegerekend, zijn we ruim geslaagd. Daarop volgde een heerlijk feestmaal, samengesteld door Daan en Coen. De verdere invulling van de dag was ongeveer hetzelfde als de voorafgaande dagen: enkele kleine klusjes en weer heerlijk gevaren!

vlcsnap-2015-02-13-04h41m04s223

Zaterdag
Zaterdag stond in het teken van de practice races. Er werd een mooi up & down baantje ingelegd voor de eerste krachtmetingen tussen de teams. Na een half jaar voorbereiden waren we erg benieuwd hoe we in het veld lagen… en we liggen erg goed!

Er zijn eerst een aantal starts gedaan, gevolgd door 2 potjes. In de eerste pot waren we net te vroeg over de lijn, dus eigenlijk moesten we terug, maar omdat het een oefenrace is voeren we door. We finishten uiteindelijk een mooie 3e plaats achter Renaissance en  EFG Bank Monaco (de winnaar van de vorige SATT).
De tweede pot waren we niet te vroeg en finishten we als eerste! Wel moeten we hier eigenlijk bij vermelden dat de winnaar uit de eerste race niet meedeed aan de 2e race.

Aan het eind van de dag hebben we ook onze man over boord manoeuvre even geoefend. Coen is vrijwillig het water in gesprongen waarop de rest van het team de manoeuvre uitvoerde. Alles zonder problemen en volgens het boekje:

Zondag
Vandaag varen we de eerste inshore, gevolgd door de eerste offshore. De offshore zal de vloot Farr30’s naar Sohar brengen, waar we morgen in de loop van de ochtend aan zullen komen. De tocht zal zo’n 105 nautical mile (195km) beslaan, waar we naar verwachting zo’n 24 uur over zullen doen. Het startschot klinkt om 12 uur, 9 uur in Nederland, dus waarschijnlijk zijn we nu aan het racen! Op deze pagina kunt u live volgen hoe we het doen.

Tot zover deze update, tot op het water!

– Team Delft Challenge

Advertenties