De nieuwe Rockstars van Team Delft Challenge!

4

Het selectieweekend is al weer een tijdje achter de rug, maar door de drukke tentamenperiode in Delft is het er nog niet van gekomen om de kersverse teamleden aan jullie voor te stellen. In dit artikel kun je kennis maken met onze drie trotse aanwinsten. Drie zeilers die in elk opzicht van elkaar verschillen.

Jurjen Streng

Deze enthousiaste zeiler uit Gouda is begonnen met zeilen bij de zeeverkenners waar hij al snel het wedstrijdelement opzocht en zijn boot optimaliseerde. Later zeilde hij wedstrijden in het Nederlandse circuit op verschillende boten in de ORC3. Een jaar geleden dacht Jurjen al aan een plekje in Team Delft Challenge, maar vond zichzelf nog niet goed genoeg om selectie te doen. ‘Ik ga nog een jaar veel zeilen om beter te worden, want volgend jaar ga ik sowieso meedoen aan het selectieweekend’, vertelde Jurjen toen. Jurjen heeft aan dit plan vastgehouden, en met succes! Naast het zeilen woont deze student Maritieme Techniek in Delft en is hij actief bij studievereniging William Froude. Ook alle waltaken en uitdagingen die komen kijken bij Team Delft Challenge spreken hem enorm aan. Zoals hij zelf zegt: ‘hard gaan op het water, en aan wal’. Welkom bij het team, Jurjen!

Jurjen

Pierre Gronberg

Deze Zweedse zeiler kennen we van het WK Farr30 in Kopenhagen, waar hij een Engels team op de been had gezet onder de naam Messe-Frankfurt. Pierre regelde tijdens dat WK allerlei zaakjes voor jan en alleman en het leek wel alsof Pierre bij elk team een vinger in de pap had. Het Europese Farr30 circuit kent hem dan ook van het Farr30 Youth Program, wat hij samen met zijn vader runde. Dit is een campagne om met jonge talentvolle zeilers wedstrijden te varen op de Farr30. Ook wij hebben contact gehouden met Pierre, die ons uitnodigde om een aantal evenementen te zeilen in Zweden. Omdat in er Scandinavië veel Farr30’s actief zijn, was dit een goede training voor ons. Zo hebben we samen met Pierre, in de boot van het Farr30 Youth Program, de North Sails Trim Cup en de Marstrand Big Boat Race gevaren. Aan het einde van de zomer komt de boot van Pierre in Scheveningen te liggen. Voor Delft Challenge is het natuurlijk zeer gunstig om een boot te hebben, zodat we zelf onze hele voorbereiding kunnen indelen en we niet afhankelijk zijn van andere partijen. Daarnaast is Pierre een uitstekende zeiler, met veel ervaring op verschillende posities op de Farr30.

PierreXander van Beurden

Een oude bekende van Wouter en Jelger, die veel met hem hebben gezeild in de laser. Xander mailde ons dat hij graag onderdeel wil worden van Team Delft Challenge, maar dat hij niet bij het selectieweekend kon zijn omdat hij pas een dag later terug zou komen uit Amerika, waar hij een half jaar heeft gestudeerd en gezeild in het Christopher Newport University Varsity Sailing team. Toch wilden we, naar aanleiding van goede verhalen en een mooi zeil-cv, graag een keer met Xander zeilen en kennismaken. Na een avondje zeilen op de Braasem waren we overtuigd, en wilden we Xander graag bij het team hebben! Echter, na kennismaking met Delft Challenge en een kritische blik, vertelde Xander dat de combinatie van Delft Challenge en het eerste studiejaar Lucht en Ruimtevaart Techniek hem erg lastig lijkt. Daarom wordt Xander geen volledig zeilend teamlid. Hij zal niet mee gaan naar Sailing Arabia The Tour 2016, maar zal wel betrokken zijn bij de organisatie en regelmatig mee trainen. Welkom bij het team, Xander!

Xander 2

Advertenties