[Voorbeschouwing] Sailing Arabia the Tour 2016

We staan aan de vooravond van een groot nieuw avontuur. Hoogste tijd om eens goed te bekijken wat ons te wachten staat! Wat (en bovenal; wie) zullen we allemaal tegenkomen in onze queeste naar de top 4 in Sailing Arabia the Tour 2016? In deze blog-post geven we jullie een sneak-peak in wat er is besproken tijdens onze ‘Pre-Arabia meeting’ en staat alle nodige informatie om komende maand ons te kunnen volgen.

Pre-Arabia meeting? Huh?

Afgelopen zondagavond, 31 januari, hebben we met het hele team bij elkaar gezeten en alle noodzakelijke dingen besproken voordat we daadwerkelijk in het vliegtuig stappen. Alles wat besproken moet worden en niet hoeft te wachten tot we daadwerkelijk in Dubai zijn, is aan bod gekomen. Denk daarbij aan onderwerpen als;

  • Logistieke planning
  • Wie heeft welke verantwoordelijkheden
  • Safety; wat doen we als iemand overboord slaat?
  • Voorbespreken route
  • Paklijsten; wat moeten we vooral niet vergeten?

Iedereen in ons team heeft een aspect van deze meeting voor zijn rekening genomen, afhankelijk van zijn verantwoordelijkheid binnen het team. Daarover zometeen meer.

IMG_0893

Concurrentie

Dit jaar doen er 9 teams mee aan Sailing Arabia the Tour. In samenwerking met Oman Sail, de organisatie achter SATT, hebben we geprobeerd meer Europese (vooral Scandinavische) teams aan de start van het evenement te krijgen. Helaas is heeft dit niet geleid tot extra teams, maar desondanks is dit toch een erg interessante line-up:

Team Land Schipper
Al Mouj OMA Nicolas Lunven
Bienne Voile SUI Lorenz Mueller
EFG Bank MON Sidney Gavignet
Team Mangold GER Helmut Mangold
Renaissance OMA Fahad Al Hasni
Al Thuraya OMA Dee Caffari
Team Averda EUR Marcel Herrera
Team Delft Challenge NL Wouter Sonnema
Zain KUW Mike Miller

Al Mouj en Team Mangold zijn nieuwe teams in dit lijstje (tov de deelnemers vorig jaar). Team Mangold is een Duits/Oostenrijks team met enkele ervaren mensen aan boord, terwijl er ook enkelen in het team zitten die geen offshore ervaring hebben. Dit was ook het geval met Zain vorig jaar, die naarmate de Tour vorderde steeds beter gingen varen en uiteindelijk een 3e plaats bemachtigden.
Over Al Mouj is (nog) weinig informatie te vinden, anders dan dat schipper Nicolas Lunven een doorgewinterde offshore zeiler is.

De overige 7 teams zijn allemaal bekend, althans: de namen zijn allemaal bekend. Net zoals ons eigen team interne wisselingen heeft verschilt de samenstelling van de concurrerende teams ook per jaar. Bij de vrouwen van Al Thuraya neemt bijvoorbeeld Volvo Ocean Race zeilster Dee Caffari het schippers-stokje over van Mary Rook en bij EFG Monaco zijn er ten opzichte van vorig jaar ook enkele wisselingen. Het is dan ook moeilijk om veel zinnigs over de competitie te zeggen anders dan dat deze ijzersterk zal zijn. Onze doelstelling  (een top 4) blijft daarom zeker een challenge, zeker nu we het doen zonder een coach.

Schema

Als je eenmaal op de ‘Sailing Arabia the Tour’- trein stapt kan je er niet meer uit totdat je in Muscat bent. In Dubai hebben we 6 dagen de tijd om alles voor te bereiden voor 2 weken knallen, want zodra op 15 februari het eerste startschot klinkt bestaat ons leven vooral uit zeilen, eten en slapen (and repeat…). Dit is ook te zien in onderstaand schema:

satt_route

Untitled

Een middagje onderuit liggen en genieten van de zon (jaja, die is daar in overvloed!) is er dus helaas niet bij. Om alles klusjes en voorbereidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we als team een heel ‘ritueel’ dat we voor en na iedere wedstrijd aflopen, gebaseerd op onze zeer belangrijke:

Taakverdeling!

“Poe-poe, dat is inderdaad een druk schema! Hebben jullie nog wel genoeg tijd om alle waltaken te doen?” – Ja, door goed de verantwoordelijkheden te verdelen komt dit helemaal in orde. Dit is ook uitvoerig besproken tijdens de meeting. De taakverdeling die we nu hanteren is als volgt:

Workbook1 copy

Volgen

Gedurende het evenement zullen we uiteraard proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Het meest recente nieuws zult u kunnen zien op onze Facebookpagina, vergeet die dus niet te liken.

Verder zullen we ook van iedere etappe een verslag schrijven waarin we beschrijven hoe het verliep; welke beslissingen we hebben gemaakt en waarom, wat er opmerkelijk of gewoon heel cool was aan een etappe… alles zal erin staan. Links naar deze verslagen plaatsen we ook op onze Facebookpagina.

Als laatste zullen we tijdens offshore etappes ook live te volgen zijn. De locatie van onze boot zal met zogenaamde ‘Yellowbricks‘ bijgehouden worden en zal te zien zijn op de TRACKER, die er ongeveer zo uit zal zien:

1898152_594862423923675_543907900_n

Sfeer impressie

Om een beetje een beeld te scheppen bij het reilen en zeilen in het Midden-Oosten raden we u aan om zeker even het onderstaande filmpje te bekijken! Wij doen dit, zeker in aanloop naar dit evenement, ook regelmatig en het geeft een goed beeld van wat ons team meemaakt tijdens Sailing Arabia the Tour:

 

Het gaat nu bijna echt beginnen!

Tot op het water!

– Team Delft Challenge

 

 

 

Advertenties