Delft Challenge slaat een nieuwe weg in

Nieuw team
2016 was een belangrijk jaar voor Delft Challenge! Na Sailing Arabia the Tour in februari heeft het team een grote verandering ondergaan. Voor de vier oude rotten Coen Bouhuys, Jochem Nonhebel, Stijn Seuren en Wouter Sonnema zijn vier nieuwe talenten in de plaats gekomen; Xander van Beurden, Marien van Arendonk, Tobias Tanis en Job Seuren. Alhoewel de oude teamleden officieel uit het team zijn gestapt, draaien ze nog steeds mee zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden.
Om succesvol aan Sailing Arabia the Tour te kunnen deelnemen moet een team goed getraind en op elkaar ingespeeld zijn. Hier zijn veel weekenden op het water voor nodig! In de vorige seizoenen heeft Delft Challenge een Farr 30 of andere boten in bruikleen gehad, maar dit jaar zag het er naar uit dat mogelijkheden om samen te trainen zeer beperkt zouden zijn.

Nieuwe boot
Toen ontstond het mooie idee om onze droom waar te maken: met Delft Challenge varen op een eigen boot! We gingen met 10 man sterk de zomer in met de focus om een eigen boot te kopen. Na veel vergaderen en opties overwegen, was het moment in oktober aangekomen dat we de hand konden schudden met de jongens van Magnum Sailing.
Een leuk feitje: de Farr 30 die we hebben gekocht van Magnum Sailing was vijf jaar geleden nog in het bezit van Delft Challenge! Doordat Tour de France à la Voile veranderde van eenheidsklasse heeft Delft Challenge toentertijd afstand moeten doen van deze snelheidsduivel.
Maar, een nieuwe boot betekent ook hard aanpoten. Om de Farr in topconditie te krijgen, hebben we bij Marien in Flevoland twee maanden lang ieder weekend aan de boot geklust. Het resultaat is om je vingers bij af te likken! Begin december kon de boot tewater gelaten worden en inmiddels hebben we de eerste trainingsweekenden achter de rug.

img_0039

Delft Challenge schudt de hand met Magnum Sailing: een nieuwe boot!

Nieuw seizoen
“Maar waar trainen ze dan voor?” hoor ik je denken. Er zit voor ons geen Sailing Arabia the Tour in voor dit jaar. Door de aanschaf van de nieuwe boot is er een gebrek aan voorbereidingstijd en financiële middelen. Maar aan de positieve zijde: met de nieuwe boot kunnen we gaan en staan waar willen! Het team staat nu al te trappelen deel te kunnen nemen aan wedstrijden als de Van Uden Reco en de North Sea Regatta. Verder zijn er plannen om in de zomer aan een groot evenement mee te doen. Het seizoen in 2017 wordt een goede voorbereiding op de Sailing Arabia the Tour in 2018! Dit blijft toch echt de climax waar we naartoe werken.
Om het seizoen van 2017 in luiden, dopen we onze nieuwe Farr 30 in de jachthaven van Scheveningen op vrijdag 10 maart. Want hoewel het beestje al een tijdje in het water ligt, moet het natuurlijk nog wel een naam krijgen. We nodigen graag iedereen uit die betrokken is geweest bij Team Delft Challenge om een toast uit te brengen op een nieuw hoofdstuk voor Delft Challenge!

Advertenties