Team

 

Delft Challenge is a team with young and enthusiastic sailors from the Delft University of Technology, participating in numerous offshore sailing events around the globe. Founded in 2003 with the sole purpose of participating in the Tour de France à la Voile, the team has gone through several complete changes to keep a young, student-only team. Nowadays, the team is a stable factor in the international sailing world, a fierce competitor, that is both feared and admired by its competition. Scroll down and get to know these young adventurers that set sail on the worlds seas.

Delft Challenge is een hecht team met jonge en enthousiaste zeilers van de TU Delft, die deelnemen aan offshore zeilevenementen in binnen- en buitenland. Opgericht in 2003 met het doel om deel te nemen aan de Tour de France à la Voile, is het team na vele wisselingen van de wacht inmiddels een stabiele factor in de internationale zeilweekend geworden, en geliefd en gevreesd door de concurrentie. Maak hieronder kennis met de jonge avonturiers die de wereld zeeën trotseren. 

satt6

Delft Challenge 2015


 

Wouter SonnemaWouter Arabier
Leeftijd: 21
Positie: Stuur, Grootzeil
Teamfunctie: Schipper
Studie: TU Delft – Civiele Techniek

Nieuw bij Delft Challenge in 2013 is Wouter Sonnema. Dit jonge talent is de enige echte Delftenaar in het team, gezien het feit dat hij daadwerkelijk in Delft is groot geworden. Zeilen zit deze polderversie van Jimmy Spithill in het bloed, want behalve het feit dat hij nog net niet door de ooievaar op een boot is afgeleverd, zeilt deze jongeman al nagenoeg zijn hele leven. Begonnen in de optimist en later succesvol in de Laser 4.7 en Radial op verschillende EK’s en WK’s, weet deze man het nodige van het reilen en zeilen tussen startlijn, bovenwindse boei en finish. In 2012 zal Wouter Delft Challenge dan ook versterken aan het roer van de boot. Naast zijn passie voor zeilen studeert hij sinds 2012 Civil Engineering aan de TU Delft.

 

Jochem Nonhebel
Leeftijd: 25
Positie: Jib, Voordek, Navigatie
Teamfunctie: Boatcaptain
Studie: TU Delft – Offshore Engineering

Zoals deze 25-jarige Tilburgse Delftenaar zichzelf al omschrijft kun je hem herkennen aan zijn goudblonde halflange lokken, mannelijke en stoere uitstraling gecombineerd met een vleugje sexappeal. Dat zie je niet vaak. De Tilburgse kermis-, carnaval- en textielindustriestad wist Jochem in te ruilen voor de kennis over voorspelbare technieken, onvoorspelbare mensen, grootschalige technische systemen, bestuurskunde, het zeilen en natuurlijk de Delftse gezelligheid. De bodem van Jochems’ zeilcarrière werd gelegd door zijn vader. In een 16m2 doorkruisde de Nonhebeltjes de Friesse meren en dat smaakte naar meer. Jochem groeide door in Polyvalken, zo af en toe een caravan en de J22′s van Studentenzeilvereniging Broach. Naast zeilen maakt deze TU-Delft student deel uit van het Delftsch Studenten Corps en heeft hij een passie voor wielrennen en snowboarden. Bij alles wat hij doet laat hij het uiterste van tong zien door zijn lef, ongelimiteerde gedrevenheid en oog voor detail.

Specialiteit: gezellig, woest aantrekkelijk en jonge god

Coen Bouhuys
Leeftijd: 25
Positie: Spinnaker, Grootzeil
Teamfunctie: Sponsoring
Studie: TU Delft – Maritieme Techniek

Rodebroek, zeilbroek; wie hem past trekke hem aan. Coen Bouhuys is de naam en op uitgestrekt vlak heeft hij zo zijn lijntjes in handen, op voorwaarde dat het met bootjes te maken heeft. De gezonde dosis eigenwaarde van Coen heeft hem in de wereld van botenbouwers in spé succes opgeleverd. Met de ervaring en kennis die Coen als Praesus van Froude (studievereniging TU Delft Maritieme Techniek)  heeft mogen opdoen, vult deze teamplayer de boot goed aan. Zijn laatste kilo’s waar hij afgelopen jaar met genoegen aan gebouwd heeft, vliegen eraf met de inspanningen die vereist zijn om de boot te laten vliegen. Deze Bouhuys heeft naast nuttige kwaliteiten ook een boek  grappen, raadsels en ge-ouwehoer paraat wat ervoor zorgt dat de sfeer hoog blijft en het niveau stationair loopt.

Specialiteit: organiseren

Stijn SeurenStijn
Leeftijd: 24
Positie: Voordek, Pit, Spinnaker
Teamfunctie: Media
Studie: TU Delft – Biomechanical Design

De heer Seuren, bekend onder zijn roepnaam Stijn en bijnaam Stino, vult Team Delft Challenge aan sinds november 2013. Stijn heeft al wel eerder met dit Dreamteam meegevaren, namelijk tijden de Cowes Week in 2011. Zijn affiniteit met de zeilsport is nergens te missen. Als voordekker op de Luctor et Emergo II leerde hij al de trucjes van het voordek. Later leerde Stijn als Vlootcommissaris van D.S.W.Z. Broach hoe hij handig omgaan met verschillende dingen; dan hebben we het voornamelijk over J22’s, maar deze kennis wordt ook wel eens succesvol op vrouwen toegepast. Boten zijn dus wel zijn ding en voor die reden is Stijn onze tweede boatcaptain. Betrouwbaar en gemotiveerd, met een belangrijk vleugje handigheid en gevoel voor humor: het karakter van Stino is niet te missen aan boord.

 

Jelger Rozendaal
Leeftijd: 19
Positie: Grootzeil, Stuur
Studie: TU Delft – Maritieme Techniek

Zijn naam doet misschien denken dat Jelger van ‘onder de rivieren’ is, het tegengestelde is waar. Deze Rozendaal is groot geworden op en om het Braassemermeer! Van de optimist tot in de Laser standaard heeft hij goed zijn mannetje gestaan en heeft een tijdje in de kernploeg meegevaren. Zo rustig als hij is, zo fanatiek is hij in het team. Verder heeft deze jongeman een gele band in karate, is hij af en toe te vinden bij zijn studentenvereniging ‘Virgiel’ en heeft hij een bijzonder net handschrift, waardoor je bijna denkt dat het geschreven is door een dame. De zeilfocus van deze jongen liggen vooralsnog vooral bij het grootzeil, maar zijn leergierigheid belooft veel moois in zijn aanstaande jaren bij Delft Challenge. Als team hebben we het volle vertrouwen in deze Zuid Hollandse potentieel!

Jurjen Streng131770_413997615320696_383399689_o
Leeftijd: 21
Positie: Grootzeil, Voordek
Studie: TU Delft – Maritieme Techniek

Deze enthousiaste zeiler uit Gouda is begonnen met zeilen bij de zeeverkenners waar hij al snel het wedstrijdelement opzocht en zijn boot optimaliseerde. Later zeilde hij wedstrijden in het Nederlandse circuit op verschillende boten in de ORC3. Een jaar geleden dacht Jurjen al aan een plekje in Team Delft Challenge, maar vond zichzelf nog niet goed genoeg om selectie te doen. “Ik ga nog een jaar veel zeilen om beter te worden, want volgend jaar ga ik sowieso meedoen aan het selectieweekend”, vertelde Jurjen toen. Jurjen heeft aan dit plan vastgehouden, en met succes! Naast het zeilen woont deze student Maritieme Techniek in Delft en is hij actief bij studievereniging William Froude. Ook alle waltaken en uitdagingen die komen kijken bij Team Delft Challenge spreken hem enorm aan. Zoals hij zelf zegt: “Hard gaan op het water en aan wal”. Welkom bij het team, Jurjen!

Xander van Beurden1656362_451200555011420_853304529_n
Leeftijd: 19
Positie: Grootzeil, Pit
Studie: TU Delft – Lucht en Ruimtevaart Techniek

Een oude bekende van Wouter en Jelger, die veel met hem hebben gezeild in de Laser. Xander heeft een half jaar gestudeerd en gezeild in het Christopher Newport University Varsity Sailing team. Deze jongeman heeft alles in huis om een typische DC’er te worden, zowel op het water als op het land. Omdat hij nu net in zijn eerste studiejaar zit, en de focus nu op het behalen van het BSA ligt, zal hij nog niet meedraaien in de aanloop naar Sailing Arabia the Tour 2016. Daarna zal deze zeiler volle bak meedraaien in het team!

Marien van Arendonk13263722_1014784768608165_1141533368358723315_n
Leeftijd: 21
Positie: Voordek, Spinnaker
Studie: Erasmus Universiteit Rotterdam – Strategic Management

Magic Marien, de technicus. Als hij niet op het water zat, was hij waarschijnlijk aan het sleutelen. Marien uit Zeewolde is opgegroeid met een schoot in zijn linker en een baco in zijn rechterhand.
Al van jongs af aan is hij op het water te vinden. Op het IJsselmeer voer hij wedstrijden in de Optimist en later in de Splash. Tijdens zijn middelbare schooltijd heeft hij veel zeilles gegeven in Lelystad en daarna 2 mans boten gevaren.
Naast zijn zeiltalent heeft Marien veel verstand van techniek ontwikkeld door dat het sleutelen aan boten, auto’s en trekkers in de werkplaats waarvan de gerucht rondgaat dat hij er in is geboren.
Met zijn ervaring in techniek en op het water is Marien dus een ideale aanwinst voor het team!

Job Seurenthumbnail Job
Leeftijd: 21
Posities: Voordek, Pit
Studie: TU Delft – Maritieme Techniek

Deze zeeheld is een echte doener, iemand die van aanpakken weet: kortom een echte DC’er. Graag stellen we u Job Seuren voor. Deze 3e jaars student Maritieme techniek komt oorspronkelijk uit het altijd gezellige Brabant en heeft een rijke zeilgeschiedenis. In zijn jeugd leerde hij zeilen op het Schelde Rijnkanaal. Later ging hij bij de zeeverkenners en bleef daar vele jaren actief. De interesse in wedstrijdzeilen begon steeds meer te groeien, en daarom werd hij toen hij in Delft kwam studeren lid van Broach. Bij Broach vaart hij onder andere op de J22’s, en organiseerde hij de slag om Delft. Hij houdt van een feestje, maar op het water is hij uiterst serieus en gefocust. Deze zeeverkenner gaat nu het echte grote water op!

Tobias Tanistobias
Leeftijd: 21
Positie: Grootzeil, Pit
Studie: TU Delft – Maritieme Techniek

Deze zeilfanaat uit Laren is opgegroeid rond en op de Loosdrechtse plassen en zeilt al vanaf jongs af aan fanatiek mee in de wedstrijdtop bij de Optimist, Splash en Laser Radial. Zoals op de foto te zien, is hij helemaal in zijn nopjes op het water. Toen hij naar Delft kwam, heeft het zeilen tijdelijk stilgelegen maar vanaf 2016 pakt hij zijn passie weer op bij Delft Challenge. Hij had al eerder de sfeer van Delft Challenge geproefd tijdens de North Sails Trim Cup in Zweden en dat beviel hem goed. Naast zijn zeilkunsten brengt hij veel gezelligheid met zich mee en houdt hij ervan zich vast te bijten in mooie projecten en accepteert dan ook niets behalve succes. Met de toevoeging van deze sfeer verbeterende en fanatieke eigenschappen kunnen we weer meters gaan maken met team. Hij groet jullie graag op het water.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s